News

 KUNNEN ZIEN HOE HET ANDERS KAN

Heb jij ook al zoveel geprobeerd. Yoga, meditatie, kickboxen , naar de sauna, het lezen van een boek of zelfs een traject bij een psycholoog. Alles om ontspanning te vinden, maar niets heeft het gewenste effect. Ook al hoor je om je heen dat dit écht zou moeten werken. Op internet vliegen de tips je om de oren om te kunnen ontspannen, maar bij jou werkt het niet.

Je raakt alleen maar meer gefrustreerd, omdat je er zo veel aan doet om je beter te voelen, maar je merkt er niets van, in positieve zin tenminste. Want het maakt je alleen maar meer vermoeid, doordat het je zoveel energie kost. Je hebt ook geen zin meer om het te blijven proberen en je bent geneigd om dan maar geen stappen meer te ondernemen. Het ontbreekt je simpelweg ook aan energie en ruimte om na te denken over wat dan wel. 

Je wil inzicht in wat je voedt en waar je blij van worden. Waar je energie van krijgt, in plaats van dat het je energie kost. Dat geeft de ruimte waar je zo naar verlangt. En het is fijn om meer te doen wat goed voelt voor jezelf. Dit heeft een positieve uitwerking op je hele leven. 

Het eerst wat ik je vertel is dat je mag stoppen met vechten. Het is niet verkeerd wat je tot nu toe hebben gedaan, het pastte op dat moment alleen niet bij je. Soms is de stress en de spanning in het lichaam zo hoog, dat dat eerst aangepakt mag worden voordat je kunt voelen waar je in zou kunnen ontspannen. De oorzaak van je onrust en vermoeidheid wordt niet aangepakt. 

Het is eerst nodig om te kijken wat er onder die vermoeidheid en onrust zit. Te onderzoeken wat jouw specifieke behoeftes zijn. Alleen dat inzicht geeft al zoveel rust.  De tweede stap is je hierin verder te begeleiden, zodat je ervoor zorgt dat doorbroken kan worden wat doorbroken mag worden en je meer inzicht en bewustzijn hierin creëert. Zodat je echt verder kan.