News

KUNNEN ZIEN HOE HET ANDERS KAN

Veel klanten die bij mij komen hebben al zo veel geprobeerd. Yoga, meditatie, kickboxen , naar de sauna, het lezen van een boek of zelfs een traject bij een psycholoog. Alles om ontspanning te vinden, maar niets heeft het gewenste effect. Ook al horen ze om zich heen dat dit écht zou moeten werken. Op internet vliegen de tips ze om de oren om te kunnen ontspannen, maar bij hen werkt het niet.

Ze raken alleen maar meer gefrustreerd, omdat ze er zo veel aan doen om zich beter te voelen, maar ze merken er niets van, in positieve zin tenminste. Want het maakt ze alleen maar meer vermoeid, doordat het ze energie kost. Ze hebben ook geen zin meer om te blijven proberen hierdoor en zijn geneigd om dan maar geen stappen meer te ondernemen. Het ontbreekt ze simpelweg ook aan energie en ruimte om na te denken over wat dan wel. 

Ze willen inzicht in wat ze voedt en waar ze blij van worden. Waar ze energie van krijgen, in plaats van dat het ze energie kost. Dat geeft de ruimte waar ze zo naar verlangen. En het is fijn om meer te doen wat goed voelt voor henzelf. Dit heeft een positieve uitwerking op hun hele leven. 

Het eerst wat ik hen vertel is dat ze mogen stoppen met vechten. Het is niet verkeerd wat ze tot nu toe hebben gedaan, het pastte op dat moment alleen niet bij ze. Soms is de stress en de spanning in het lichaam zo hoog, dat dat eerst aangepakt mag worden voordat je kunt voelen waar je in zou kunnen ontspannen. De oorzaak van hun onrust en vermoeidheid wordt niet aangepakt. 

Het is eerst nodig om te kijken wat er onder die vermoeidheid en onrust zit. Te onderzoeken wat hun behoeftes zijn. Alleen dat inzicht geeft al zoveel rust bij mijn klanten. De tweede stap is ze hierin verder te begeleiden, zodat ze ervoor kunnen zorgen dat doorbroken kan worden wat doorbroken mag worden en ze meer inzicht en bewustzijn creëren. 

 

DANKBAARHEID Is het niet bijzonder dat het altyd makkelijker lijkt om te kijken naar wat er niet is, wat we missen en wat we denken nodig te hebben? Wat als we volledig in het NU kijken van wat er wel is, en daar dankbaar voor zijn? Het kan iets heel simpels zijn;...

read more